Ganska nyligen lanserade Apple appen Cards för Iphone, men i din Android har du redan innan dess kunnat skicka riktiga vykort direkt från telefonen. Betydligt billigare dessutom. Du utgår från en bild du har i din telefon och får den utskriven på ett riktigt vykort med möjlighet att skicka till ett fast pris vart som helst i världen. Det finns en diger lista på länder att välja bland och priset per kort du skickar är 1:50 Euro, ungefär 13 kronor alltså. Köper du ett tillgodohavande med flera kort på en gång kan du dessutom komma billigare undan. Att få iväg det kort du vill skicka går lätt, för appen i sig är väldigt lätt att använda. Du börjar med att välja motiv och får sedan antingen välja bland mottagare från din adressbok i telefonen eller genom att skriva i en adress manuellt. Formateringen för svenska adresser blir dock inte riktigt rätt, så väljer du en svensk kontakt från adressboken så får du flytta en del mellan olika fält för att det ska bli rätt. När du är klar med både mottagare (du kan skicka till flera på en gång) och meddelandet på baksidan av kortet så betalar du antingen genom att ange kreditkortsuppgifter eller med hjälp av ett konto hos Paypal. Sedan ska kortet dyka upp hos mottagaren inom bara några dagar.
Den som använder Iphone har Apples egen funktion »Hitta min Iphone«, men är du van vid den kommer du att bli överväldigad av appen Plan b som är en motsvarighet för din Androidmobil. Funktionen vi är ute efter är alltså att kunna spåra din telefon när den blivit stulen eller du själv slarvat bort den. Den stora fördelen med Plan b är att du inte behöver ha appen installerad innan du tappat telefonen. Du kan helt enkelt installera den via webbversionen av Market när skadan redan är skedd och din telefon är borta. Det dröjer bara en knapp minut efter att jag gjort det så droppar ett mejl in i min Gmail med en bild och en karta på var min telefon befinner sig. Sedan kommer ett par mejl till med mer exakt position i takt med att telefonen hinner aktivera gps och kanske till och med förflyttar sig samtidigt. Appen startar alltså automatiskt när du installerat den från Market på distans och har du redan appen installerad kan du låna en kompis telefon och skicka ett sms med texten »Locate« till ditt eget nummer.
Tittar man som före detta Iphoneanvändare runt i Android Market kan man hitta appar som ersätter motsvarigheterna i Iphone och ibland även gör det bättre än originalet. Använder du Itunes för att spela upp din musik i datorn så är Remote-appen en given nedladdning. Den låter dig, precis som motsvarigheten i Iphone att styra musiken i din dator utan att sitta vid datorn. Det finns många olika appar som gör samma sak, men just den här beskrivs av tillverkaren som »This is the one. The top rated, full-featured and reliable Itunes remote.« och det verkar faktiskt stämma. När man ansluter till Itunes i datorn så gör man det via samma wlan som datorn är ansluten till och Itunes identifierar då till och med din telefon som om den vore en Iphone. Du får ange en kod som visas på skärmen och sedan kommer du åt och kan ändra låt, styra volym i Itunes och allt annat man förväntar sig. Vill du göra annat med telefonen medan musiken spelas så går det bra. Du behöver bara växla tillbaka till Remote-appen nästa gång du vill byta låt. Rör du inget så spelar Itunes så klart musiken i datorn utan att du behöver göra något.
På Iphone har Instagram länge varit en favorit för den som vill ta bilder, lägga på snygga effekter och dela med sig av resultatet till vänner och andra intresserade. I skrivande stund finns inte Instagram för Android, men Picplz är ett bra alternativ. Det finns 18 olika filter du kan lägga på som effekt på den bild du tagit och sedan är det enkelt att dela bilderna dels till andra på Picplz, men även till Twitter och Facebook. Man kan till exempel välja Russian Toy Camera, Instant Film och High Contrast Monochrome. Så långt ungefär som Instagram alltså. Utöver Facebok och Twitter så har Picplz även direktuppladdning till Flickr, Tumblr, Posterous, Foursquare, Dropbox och Mixi. Ingen risk att folk går miste om dina vackra bilder alltså om du väljer att sprida dem på det här sättet.