Tips till din Garminklocka

Tips: Skapa egna träningsprofiler i din Garmin

Hittar du inte den träningsprofil som matchar din träning i din Garmin Forerunner-klocka? Inga problem, du kan skapa dig en egen.

Garmins Forerunner-klockor har många olika sportprofiler för en mängd olika aktiviteter. Men kanske har den inte en profil för just den aktiviteten du gör ofta? För vissa kanske det kan agera som en motivation för att köpa en dyrare klocka, som kanske har just den profilen men som även har en massa annat som du egentligen inte behöver eller vill betala för. Då kan det vara bra att veta att du kan skapa din egen sportprofil i din Forerunner, där du kan lägga till precis de funktioner och mätvärden du vill ha. 

När du väljer aktivitet (klicka på den övre högra knappen och sedan scrolla nedåt) så går du ner till “Other” där kan du döpa din aktivitet och sedan välja hur många datafält du vill ha och vad de ska visa. Du anpassar datafälten genom att trycka på varje fält och välja funktion via en skrollmeny. Du kan välja saker som fart, tempo, tid, sträcka och så vidare. Du kan också välja vilka funktioner profilen ska ha (det finns många att välja mellan), som till exempel 3D-fart eller 3D-sträcka där klockan tar med höjdkurvor i beräkningen för hastighet och distans. Något som kan vara bra om du kommer att röra dig i kuperad terräng. 

Du kan också välja att kopiera en sportprofil som i stort sett är som du vill men saknar något eller innehar något som du vill byta ut, då kan du välja att kopiera den profilen och redigera den så att den blir precis som du vill. Då slipper du skapa den helt från början som i alternativet ovan utan du kan till exempel lägga till eller ändra datafält eller byta ut funktioner som du behöver för den aktivitet du tänkt dig. För att kopiera en profil väljer du “kopiera aktivitet” när du ska lägga till en favorit. 

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips till din Garmin-klocka.