Chippjätten fick två domslut emot sig

Bakslag för Qualcomm i tvisten med Apple

Qualcomm har misslyckats att få till stånd två ålägganden mot Apple, som man befinner sig i en bitter strid med rörande patentroyalties. Detta efter att en distriktsdomstol i södra Kalifornien valt att inte gå med på Qualcomms begäran.

Publicerad Uppdaterad

Striden mellan Qualcomm och Apple har tagit så många vändningar vid det här laget att det är lätt att tappa bort sig helt och hållet. Men det senaste är hur som helst att distriktsdomstolen i södra Kalifornien nu valt att inte godkänna Qualcomms begäran om två ålägganden mot Apple. Qualcomms ena begäran var att rätten skulle tvinga Apples underleverantörer att betala royalties för användandet av patent redan innan ett beslut om en slutgiltig summa tagits. Apple har sedan tidigare lyckats få med sig tillverkare som Foxconn, Pegatron och Wistron på att inte betala för Qualcomms patent, då man menar att chippjätten vill ha ohemult mycket betalt. Men domaren Gonzolo P Curiel valde alltså att inte gå med på det. 

Ville även stoppa stämningar

Den andra förlusten för Qualcomm rör ett försök att hindra Apple från att stämma dem i andra domstolar än lokala, det vill säga nära Qualcomms eget högkvarter i San Diego, Kalifornien. Men även där valde rätten alltså att inte gå med på Qualcomms begäran. Därmed löper man nu risk att behöva ta striden med Apple i domstolar i hela världen. 

Källa