Bildläcka

Det här påstås vara Pixel 2 XL

Sajten Android Police har publicerat en bild som påstås föreställa Googles kommande smartphone-enhet Pixel 2 XL, det vill säga den enhet som sägs gå under kodnamnet Taimen.

Publicerad:

12 jul 2017 - 10:00

Uppdaterad:

12 jul 2017 - 10:00

Någon gång i höst – sannolikt i oktober – är det dags för lansering av Googles nya Pixel-telefoner Pixel 2 och Pixel 2 XL. Den senare ska enligt ännu obekräftade uppgifter tillverkas av LG och går under kodnamnet Taimen. Och nu har en bild dykt upp som påstås föreställa enheten, detta via sajten Android Police. BIlden tillskrivs mycket hög trovärdighet, då den kommer från ”extremt tillförlitliga källor”. Dock vill man reservera sig för att den eventuellt inte visar den slutgiltiga designen. 

Bär drag av Pixel XL

Även om det handlar om en ny design, så bär Pixel 2 XL ändå på vissa gemensamma drag med den första versionen av Pixel XL. Den stora skillnaden rör skärmen, som både är aningen böjd och har betydligt smalare kanter. Skärmen mäter 6 tum och dessutom har man valt aspektratiot 2:1, något som tycks bli allt vanligare på flaggskeppsenheter från olika tillverkare. Det nedre antennbandet är helt borttaget och det ser dessutom ut som att kameran sticker ut en aning, vilket den inte gjorde på den tidigare Pixel XL-enheten.  

Rykte om ”klämbar” ram

Det förekommer även rykten om att den nya versionen av Pixel XL kommer att ha en klämbar ram, enligt samma princip som HTC lanserade med sin U11. Vissa funktioner ska således gå att styra genom att klämma på telefonen, som till exempel möjligheten att interagera med AI-assistenten Google Assistant. 

.

.

 

.