Mobil med "smartklocka" på baksidan

Doogee presenterar mobil med dubbla skärmar

Stryktåliga Doogee S98 inspireras av både mobil och smartklocka.

Publicerad Uppdaterad

Mobilmärket Doogee är vare sig det mest kända eller något av de större märkena, men nu har företaget presenterat sin nya mobil Doogee S98.

Det speciella med S98 är, förutom att den följer Doogees tradition att lansera väldigt stryktåliga mobiler, är att den har en extra skärm i form av en rund skärm på baksidan. Denna runda skärm leder tankarna till en smartklocka och kan utöver att visa urtavlor även utnyttja exempelvis widgetar och aviseringar. Den vanliga skärmen är en 6,3 tum stor LCD-skärm med FHD+-upplösning.

Den runda skärmen på baksidan omgärdas av tre kameror - en 64MP huvudkamera, en 8MP supervidvinkelkamera samt en Sony-tillverkad 20MP-sensor för fotografering i mörker.

Doogee S98 drivs av en MediaTek Helio G96 tillsammans med 8 gigabyte minne och 256 gigabyte lagring. Det finns även stöd för minneskort på upp till 512 gigabyte. Batteriet ligger på 6000 mAh och har stöd för trådlös laddning. På sidan sitter en fingeravtrycksläsare och det finns stöd för NFC, och mobilen levereras med Android 12.

Doogee S98 släpps i USA i slutet av april. Det är inte känt om Doogee S98 kommer att lanseras i Sverige och det saknas ett svenskt pris, men i USA kommer den att kosta 339 dollar.

Källa