Annons

Flärpskaparen fimpar flärpen

Essential Phone 2 kan dumpa ”flärpen” – får utfällbar kamera

Det var Android-skaparen Andy Rubins Essential som låg bakom den första enheten med en så kallad flärp. Därefter hakade Apple på med Iphone X, och nu tycks helt plötsligt var och varannan tillverkare anamma konceptet. Men det finns tecken på att Essential Phone 2 inte kommer att ha någon flärp, utan i stället får uppfällbara kameror.

Publicerad Uppdaterad

Sensorfält, sensorhaka, flärp. Hånat barn har många namn. Men det finns anledning att tro att flärp-urfadern Essential är på väg att dumpa konceptet med sin nästa telefon. Essential-grundaren Andy Rubin har på Twitter nämligen länkat till ett patent på en alternativ lösning som man tagit patent på. Detta efter att en annan Twitter-användare tipsat honom om konceptmobilen Apex som visades upp på MWC, och som hade en lösning med en kamera som fälldes upp i ovankant på telefonen. Lite på samma vis som en blixt fälls upp på en äldre kompaktkamera. 

Beviljades i höstas

Av patentet framgår att man ansökte om det redan under våren 2016, men att det beviljades först i höstas. Det skulle i så fall förklara varför man inte implementerade lösningen redan från början, utan istället valde flärplösningen. Vilken väg man väljer att gå lär vi hur som helst knappast få veta förrän Essential Phone 2 släpps, och när det sker har vi inte den blekaste aning om. Ännu. 

Källa