https://www.mobil.se/nyheter/f-rboknings-rekord-f-r-blackberry-keyone
563459
Nyheter
Uppgifter

Förboknings-rekord för Blackberry KeyOne

Förbokningsrekord i hemlandet Kanada för Keyone. Men vad det innebär i rena siffror är oklart.
[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/Ska%CC%88rmavbild%202017-05-29%20kl.%2009.21.10.png?itok=8NRzw8sw', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/Ska%CC%88rmavbild%202017-05-29%20kl.%2009.21.10.png?itok=pQUG6uG9', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/Ska%CC%88rmavbild%202017-05-29%20kl.%2009.21.10.png', w: 546, h: 455, title: 'Förbokningsrekord i hemlandet Kanada för Keyone. Men vad det innebär i rena siffror är oklart. ' },]
Enligt telefontillverkaren TCL:s styrelseordförande Steve Cistulli har Blackberry satt ett eget förbokningsrekord i Kanada med sin nya telefonmodell Key One. Exakt vad det innebär i rena siffror är däremot oklart.

Man kan förstås påstå någonting på ett vederhäftigt vis, utan att det növändigtvis behöver vara en särskilt stor grej. I just det här fallet förbehåller vi oss rätten att vara lite skeptiska till hur fantastiskt det egentligen är. Men enligt en tweet från tillverkaren TCL:s styrelseledamot Steve Cistulli så har man hur som helt slagit alla sina tidigare förbokningsrekord hos operatören Rogers i Kanada med telefonmodellen Keyone. TCL är den tillverkare som nu har rättigheterna till Blackberrys varumärke och dessutom tillverkar telefoner under varumärket Alcatel.

Inga siffror

Cistulli har inte tillhandahållit några siffror, så exakt vad förbokningsrekordet innebär är svårt att säga. Men Cistulli skriver också i en annan tweet att efterfrågan på Keyone ”har varit enastående”. Telefonen har inga direkt imponerande specifikationer och är med sin 4.5-tumsskärm och Snapdragon 625-processor, 3 GB arbetsminne och Adreno 506-GPU att betrakta som en enhet i mellansegmentet. Enheten har inte heller fått några fantastiska recensioner, och många experter menar att Keyone är den telefon som Blackberry borde ha släppt för tio år sedan. 

Släpps i övermorgon

Blackberry Keyone finns redan att köpa på ett antal marknader, men i USA och Kanada är det först i övermorgon (onsdag) som telefonen släpps. Möjligen får vi en bättre bild av vad förbokningsrekordet representerar i rena försäljningssiffror då. 

Relaterade artiklar

Ämnen