Samsung lättar på locket

Fler detaljer om Exynos 9810 nu avslöjade

Samsungs kommande toppchipp Exynos 9810 kommer bland annat att medge ansiktsigenkänning i 3D och videoinspelning i 4K med 120 bilder i sekunden.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har nu valt att avslöja lite fler detaljer om sitt kommande toppchipp Exynos 9810, ett chipp som är konstruerat med andra generationens 10-nanometersteknik och som med tämligen stor säkerhet kommer att sitta under skalet på de kommande flaggskeppstelefonerna Galaxy S9 och S9 Plus (med undantag för den nordamerikanska marknaden, där Samsung förväntas förse enheterna med Qualcomms Snapdragon 845-chipp i stället). Chippet bjuder på ganska imponerande specifikationer och kommer att möjliggöra finesser i stil med dem som Apple lanserat med Iphone X, givet att det klarar ansiktsigenkänning i 3D. Samsung satsar med det nya chippet även på maskininlägning och AI, men avslöjar inte om det handlar om inbyggda resurser för ändamålet eller om det enbart handlar om bättre stöd för den typen av teknologi. 

4K i 120 fps

Den åttakärniga processorn får en klockfrekvens på 2,9 GHz och LTE-modemet ska klara nedladdningshastigheter på upp till 1,2 Gbps, något som sannolikt innebär att enheter baserade på chippet kommer att kännas oerhört snabba. Samsung har sedan tidigare utlovat en 40-procentig prestandaförbättring jämfört med föregångaren. På grafiksidan ska man med hjälp av en Mali-G72 MP18-GPU ha bättrat på prestandan med 20 procent. Chippet har även stöd för att fillma video i 4K med upp till 120 bilder per sekund. Som grädde på moset har man också förbättrad ljudkvalitén. 

Källa