Slut på förvirringen?

Google gör det enklare att hitta rätt utgång i tunnelbanan

Inom kort kan det bli lättare att navigera i flera av världens tunnelbanesystem. Detta då Google nu tycks vara i farten med att förse sin karttjänst Google Maps med detaljerad layout över flera stationer.

Publicerad:

9 jun 2017 - 09:35

Uppdaterad:

9 jun 2017 - 14:13

Det slår aldrig fel. Man lär sig snabbt hur man betalar för biljetten och hittar förhållandevis enkelt rätt linje och rätt perrong. Så står man där och tycker att man är oerhört världsvan och att ”det här med att hitta i tunnelbanan i utländska storstäder, det är minsann rena barnleken, va”. Sedan kommer man till sin destination och inser att det faktiskt är först då problemet uppstår: Vilken utgång ska man gå till? I 9 fall av 10 väljer man fel. Och att rätta till misstaget kan bli både tidsödande och kostsamt. 

Detaljerad layout

Förhoppningsvis blir det här en smula enklare att hantera i framtiden, då Google nu – av allt att döma – tycks satsa på att implementera mycket detaljerade kartor över flera av världens tunnelbanestationer i sin karttjänst Google Maps. Det är Reddit-användare som uppmärksammat att de plötsligt hittat stationslayouter i både desktop- och mobilversionerna av Google Maps. Det är i nuläget oklart hur omfattande projektet är. Hittills finns kartlagda stationer i både Japan och USA. Förhoppningsvis kan fler länder och städer vara på gång. 

 

.

.

 

.