Lista: 10 populäraste resmålen testade

Här surfar du snabbast på semestern

Nu kan du välja hotell efter hastigheten på det trådlösa bredbandet.

Publicerad Uppdaterad

På Hotelwifitest kan du söka efter hotell i hela världen och se hur de ligger till när det gäller hastighet och pris på de trådlösa uppkopplingsmöjligheter som hotellen erbjuder. Genom att registrera dig som användare på sajten kan du även själv hjälpa till med testdata till sajten när du bor på hotell.

Listan över hotell som finns rankade i Sverige är imponerande i omfattning, men de hastigheterna som listas för de allra flesta av de hotell som listas i Sverige bygger dock inte på faktiska tester. Istället bygger en stor del av hastighetslistningarna på uppskattningar som ska vara baserade på någon sorts magisk algoritm som beräknar hur snabb hastigheten troligtvis är. Exakt hur beräkningarna görs redogörs dock inte alls för, vilket gör att de listningar där datan är baserad på uppskattningar och inte faktiskta mätningar nog bör tas med en skopa salt.

När Hotelwifitest.com tidigare i år gjorde en listning över de 100 hotell i världen som erbjuder snabbast trådlös internetuppkoppling kvalade två svenska hotell in på listan. Radisson Blu Royal Viking Hotel i Stockholm hamnade på plats 59, medan Scandic Grand Central tog hem plats 88. De uppmätta hastigheterna på hotellen i fråga är trots topplaceringarna dock inte särskilt imponerande. Radisson-hotellet uppges ha en förväntad hastighet på 18 megabit per sekund medan motsvarande hastighet för Scandic är 12,5 megabit per sekund.

Här hittar du hela listan över svenska hotell

Om du ska semestra utomlands så har vi här länkat till testresultaten för hotell i de länder som enligt en undersökning gjord av resekonsultbolaget Resurs är svenskarnas 10 mest populära semesterländer.

Wifi-hastigheter för hotell på de 10 populäraste resmålen

1. Spanien

2. Danmark

3. Finland

4. Norge

5. Tyskland

6. Storbritannien

7. Turkiet

8. Frankrike

9. Italien

10. USA

Källa