Annons

Efter sex år

HTC:s smartphone-chef slutar

HTC bekräftar att deras smartphonechef slutar och ingen ersättare finns ännu klar.

Publicerad Uppdaterad

Chang Chialin var först finanschef på HTC men har den senaste tiden varit chef för den avdelning som kallas smartphones och uppkopplade enheter. Chang har arbetat på HTC i sex år och bland annat sett bolagets tidiga framgångar på Android-marknaden fram till de senaste årens mer blygsamma framgångar.

Flaggskepp på väg?

Changs avhopp kommer strax innan vi förväntar oss att snart få se ett uppdaterat flaggskepp från HTC, en HTC U12, och bolaget har haft en tuff tid där de senaste 10 kvartalen har visat förlust. Nyligen köpte Google stora delar av bolagets verksamhet för att utveckla smartphones. Det handlade då om de team hos HTC som utvecklat Pixel, telefoner som Google nu istället tagit över för att själva utveckla telefoner internt.

Sedan avhoppet blev känt har flera medier rapporterat att Chang Chialin har planer på att starta ett eget bolag fokuserat på AI, artificiell intelligens. HTC själva har bara sagt att Chang slutar med anledning av “personliga karriärplaner”, men i ett uttalande till Mobil poängterar HTC att de har ett fortsatt djupt fokus på smartphones och att Chialins frånvaro inte påverkar det.

Vi får även veta att HTC har en spännande produkter i smartphonekategorin som alla kommer lanseras under 2018 och de poängterar även att många personer i ledande befattning arbetar kvar i bolaget även efter att Chang Chialin slutat, bland dessa Europachefen Paul Brown, de ansvariga för smartphones och uppkopplade enheter i Europa Eric Matthes och Sylwia Kochan samt Nordenchefen Lars Toft.

Källa