Annons

Runner och Multisport

Klockor med inbyggd pulsmätare från Tomtom

Tomtom uppdaterar sina två sportklockor Runner och Multisport med inbyggd pulsmätare.

Publicerad Uppdaterad

Nyligen blev Tomtoms sportklockor intressanta ur ett mobilt perspektiv då de uppdaterades med möjligheten att synka data med din telefon. Nu uppdaterar Tomtom själva hårdvaran med två nya modeller av klockorna Runner och Multisport. Det gör att Tomtom kliver upp och konkurrerar med Adidas klocka Smart Run GPS, som även den har en inbyggd pulsmätare av optisk modell.

De nya klockorna har fortfarande stöd för att koppla in externa pulsmätare (och kadensmätare för cykel) via bluetooth 4.0 och enligt den alltid lika noggranne DCrainmaker verkar det som att svett påverkar den inbyggda pulsmätaren negativt (dumt nog sett till syftet). Utöver själva pulsmätaren är klockorna identiska med sina föregående modellers funktioner, med bland annat inbyggd GPS. Skillnaden de två modellerna emellan hörs på namnet, då Multisport har extra lägen för cykling och simning.

I Sverige har endast Runner-modellen utannonserats än så länge och då till ett pris på 2 499 kronor och ska finnas i butik framåt slutet av april (Runner kan förhandsbeställas här). Den amerikanska sidan Clever Training listar de båda klockorna för 269 respektive 299 dollar, så gissningsvis landar den nya modellen av Multisport på någonstans strax under 3 000 kronor när den väl kommer hit.