Läcker lösning

Razers Project Linda gör telefonen till en dator

Hårdvarutillverkaren Razer brukar alltid bjuda på ett spännande koncept av något slag i samband med CES-mässan i Las Vegas. I år visade man upp en prototyp som förvandlar en Razer Phone till en fullfjädrad laptop med ett litet klick.

Publicerad:

10 jan 2018 - 09:26

Uppdaterad:

10 jan 2018 - 12:09

Dagens smartphones är inte sällan lika eller till och med mer kraftfulla än många ultralätta bärbara datorer. Således har det experimenterats en hel del med koncept som byger på att man dockar sin telefon i en enhet som kopplas till en skärm, tangentbord och en mus och voilá… så har man en dator. Det enda tillkortakommandet är väl operativsystemet, då. Android är ju till exempel inte optimerat för användning med mus och tangentbord. Men det är förstås en smal sak att lösa, eftersom det trots allt handlar om mjukvara. Razer – som alldeles nyligen gjorde debut på smartphonescenen med sin Razer Phone – har i samband med CES-mässan nu visat upp en av de mest spännande prototyperna på området, Project Linda. 

Blir även datorns styrplatta

Det är framför allt en väldigt snygg lösning som Razer nu har visat upp. I praktiken handlar det om skalet till en Razer Blade Stealth, där en Razer Phone trycks ned i utrymmet under tangentbordet och används som ”hjärna” i enheten. Dessutom blir skärmen till en alldeles utsökt och riktigt snygg styrplatta på samma gång. Skärmen mäter 13,3 tum och har 1080p-upplösning. I en framtida version tänker sig Razer en pekskärm med något högre upplösning, något som förstås skulle göra det lite enklare att hantera datorn. Chassit agerar även batteribank. 

Blir sannolikt aldrig verklighet

Att det är en snygg och riktigt användbar lösning råder det inget tvivel om. Däremot råder det ganska mycket tvivel kring huruvida det här kommer att bli en verklig produkt. Inget av de koncept som Razer visat upp tidigare på CES har någonsin blivit verklighet. Men man kan förstås hoppas på saken, för det här är tvivelsutan en rätt smart och användbar lösning. 

.

.

408180951112_10155874202271113

.