1
1
https://www.mobil.se/nyheter/samsung-ska-snart-tillverka-skarmar-till-iphone-13
570112
Nyheter
falskt
Ställer om tillverkning

Samsung ska snart tillverka skärmar till Iphone 13

Samsung och LG sägs vara de som ska leverera skärmar till Apples kommande Iphone 13. Samsung har enligt en rapport börjat ställa om sina fabriker för att tillverka en ny sorts skärmar till Apple.

Enligt en rapport från UBI Research håller Samsung på att planera tillverkningen av nya LTPO OLED-skärmar till Apple under första halvan av 2021. UBi Research säger att Samsung kommer att konvertera delar av deras nuvarande LTPS TFT OLED-skärmstillverkning för att kunna tillverka de nya skärmarna. Skärmtekniken innebär ett mer energieffektivt sätt att erbjuda högre uppdateringsfrekvens i skärmen och det ryktades om att Apple istället för at erbjuda 120 hertz redan i Iphone 12 sköt detta på framtiden just av rädsla för att batteritiden skulle bli lidande. 

Den nya typen av skärmar drar mindre ström än LTPS-skärmarna och Apple ska använda dessa i toppmodellerna av den kommande Iphone 13-serien. LPTO-skärmarna har också 120Hz-uppdateringsfrekvens som det pratats om att den nya Iphone kommer att ha. Enligt publikationen The Elec kommer Samsung att leverera skärmar för de dyrare Iphone-modellerna medan LG Display kommer att leverera standard-LTPS-skärmar till de billigare modellerna i Iphone 13-serien. 

UBI Researchs rapport stämmer överrens med vad tidigare rykten sagt om Iphone 13:s skärmar, det vill säga 120 Hz uppdateringsfrekvens. Det har Apple tidigare bara haft i Ipad Pro, då de kallade tekniken för Pro Motion.

Källa