Mer säkerhet efter fyra år

Samsung släpper uppdatering till gamla Galaxy S8 och S8 Plus

Galaxy S8 Plus.

Det är inte alla tillverkare som uppdaterar sina fyra år gamla telefoner. Så pass få att det skrivs artiklar om det när det händer. Nu har Samsung släppt en uppdatering till S8 och S8 Plus som ger dem de säkerhetsuppdateringar som lanserades tidigare i höstas.

Publicerad Uppdaterad

Det är inte allt för vanligt att företag uppdaterar gamla telefoner idag. Samsung har dock blivit allt bättre på det här och lanserar nu en ny säkerhetsuppdatering för sina Samsung Galaxy S8 och S8 Plus. Förvåningen ligger nog mest i att Samsung först tog bort S8 och S8 Plus från sin supportlista. S8-serien lanserades i mars 2017 och Samsung har själva tidigare sagt att de inte vill behöva ha vare sig reservdelar eller erbjuda mjukvaruuppdateringar på telefoner som är äldre än tre år. Men trots det har de alltså släppt uppdateringar i september i år och dessutom en ny nu.

Den senaste uppdateringen har lanserats i Frankrike men förväntas komma till övriga länder framöver. 

Vad gäller operativsystem så lanserades Samsung Galaxy S8 med Android 7. Sedan dess har den fått uppdateringar till Android 8 och 9, men inte fler än så. 

Den nya uppdateringen ska innehålla säkerhetsuppdateringen som släpptes i november 2021 som fixar ett par säkerhetsrelaterade sårbarheter.

Källa