Annons

Andra tagningen

ZTE har släppt Axon 30 – nästa generations selfiekamera i skärmen

Nytt försök med att ha porträttkameran dold i skärmen.

Publicerad Uppdaterad

ZTE har lanserat sin nya Axon 30 i Kina, där en av de stora nyheterna är att telefonen har en ny generation portsättkamera dold under skärmen.

Telefonen har en Amoled-skärm på 6,92 tum med 20.5:9-proportioner och stöd för 120 Hz tillsammans med en avkänningshastighet för touch på 360 Hz.

Skärmområdet som döljer kameran ligger på 400 PPI för att ge både en bra skärmprestanda samtidigt som den kan släppa igenom tillräckligt mycket ljus för att ge bra kamerabilder. Detta var annars två av de detaljer som föregångaren fick kritik för – att porträttkameran var allt annat än osynlig och att den dessutom levererade undermålig bildkvalitet. På baksidan sitter en kameramodul med fyra sensorer med en primär kamera på 64 megapixel.

ZTE Axon 30 är utrustad med ett batteri på 4200 mAh och har stöd för 55W snabbladdning. Den har dessutom vätskekylning för att effektivare kunna hålla nere temperaturer vid laddning och vid hög belastning. Under motorhuven sitter en Snapdragon 870G.

Det är inte satt något datum för en internationell lansering, men på företagets europeiska hemsida nämns att telefonen ska släppas någon gång under september månad.