https://www.mobil.se/appar/apptips-microsoft-edge
566371
Appar
Enkelriktad webbläsare

Apptips: Microsoft Edge

Ett av dragplåstren med Microsofts webbläsare för mobilen är att snabbt kunna växla mellan mobil och dator, men det går bara åt ena hållet.

Microsoft Edge till Android är ännu en pusselbit i Microsofts något diffusa strategi att göra Android till sitt. Det finns ju gott om tredjepartswebbläsare till Android, och även gott om sådana där du kan synka bokmärken och liknande mellan mobil och dator. Googles egen Chrome är en, liksom Firefox och Opera.

Som webbläsare är I alla fall Microsoft Edge trevlig, med ett vettigt användargränssnitt, även om den inte heller har någonting särskilt som får en att välja just denna webbläsare.

En sådan funktion är nog annars den väl synliga knappen för att fortsätta på datorn tänkt att vara. Givet att du är inloggad på dator och mobil kan du trycka på denna knapp, och den sida du har öppen i mobilen öppnas automatiskt i Edge på datorn.

Detta är både tekniskt imponerande och väldigt begränsat. Ofta kan man nog tänka sig att det snarare är tvärt om, att du vill fortsätta läsa något i mobilen som du påbörjat på datorn, men funktionen går bara åt ena hållet, från mobil till dator. Och om man bortser från momentet att öppna webbläsaren automatiskt handlar det ju bara om att skicka en länk från mobilen till datorn, något det finns bokstavligt talat hundratals sätt att göra. Jag skulle klistra in den i Keep eller Evernote, men att skicka ett mail till sig själv går ju också bra.

Det är inget fel på Edge för Android, men just fortsätt på dator-funktionen känns marginell.

 • Microsoft Edge

  Operativsystem:
  Android
  Version (Android):
  42.0.0.2801
  Utvecklare:
  Microsoft
  Pris (Android):
  Gratis
  Betyg
  6/10