Modern Combat 4: Zero Hour

Aptiten på militaristiska actionspels är till synes omättlig. I varje fall tycks det så när vi varje år ställs inför spel som aspirerar till att bli nya Call of Duty. Alltjämt är resultatet detsamma: imitationerna bleknar i jämförelse med originalet.

Publicerad Uppdaterad

Gamelofts Modern Combat-svit är det närmaste vi kommer Call of Duty på Ios. Här har man detaljstuderat framgångsreceptet bestående av världsomspännande strider, dramatiska scener och snabba multiplayer-matcher.

För ett otränat öga framstår Modern Combat 4: Zero Hour dock som spektakulärt. Anslaget påminner om det i en film av The Rock-regissören Michael Bay. Redan i spelets inledning befinner man sig på krönet av en hisnande berg- och dalbanetur kantad av bedövande actionscener och patriotiskt flaggviftande.

Att grafiken har anpassats för Apples mer tekniskt utrustade medlemmar av Ios-familjen märks tydligt. Eldstriderna är intensiva, rentav omskakande, och kantas av bländande ljuseffekter och rökpelare som stiger övertygande mot himlen. Dessutom är fysikmotorn ny, vilket skänker scenerna en tyngd och realism som inte fanns där i de tidigare spelen.

Trots att fienden utgörs av en formidabel armé – värdig en mindre nation – kommer utmaningen i Modern Combat 4: Zero Hour aldrig i form av specialtränade elitsoldater eller attackhelikoptrar. En långt dödligare fiende är själva spelkontrollen.

Eftergifterna till pekskärmen är många. Trots generöst autosikte och möjligheten att förflytta och finjustera knapparna blir spelupplevelsen på sin höjd acceptabel, men aldrig i närheten av så följsam som Call of Duty. Gameloft bygger dessutom sin kampanj på p>

Modern Combat 4: Zero Hour är mer tekniskt än spelmässigt imponerande. Att Gameloft har gjort det bästa spelet av sitt slag för Ios betyder däremot inte att det kommer i närheten av genrens toppskikt. Tyvärr.