Större skepsis överlag

1 av 4 amerikaner har raderat Facebook från mobilen

Cambridge Analytica-skandalen lär sannolikt ha spelat in när det nu visar sig att fler än 1 av 4 amerikaner har plockat bort Facebook-appen från sina telefoner.

Publicerad Uppdaterad

Det är det välrenommérade undersökningsinstitutet Pew Research som har låtit genomföra en större undersökning av amerikanernas inställning till Facebook. Och en av de mest iöongfallande slutsatser som presenteras är att hela 26 procent har valt att ta bort Facebook-appen från sin mobiltelefon. Det innebär förstås inte nödvändigtvis att man inte använder Facebook alls, men vi tycks hur som helst bevittna ett rätt intressant skifte i hur man förhåller sig till sociala medier på mobilen. Och kanske har du någon gång själv övervägt, eller under en begränsad period till och med valt att inte ha just Facebook i mobilen. Detta då appen kan utgöra en distraktionsfaktor och lätt gör att man fastnar med näsan i telefonen. Just i fallet med Facebook lär sannolikt även Cambridge Analytica-skandalen dessutom ha spelat in. 

Unga raderar mest

Det är i gruppen användare mellan 18 och 29 års ålder som det är vanligast att radera appen. Av dem har hela 44 procent valt att plocka bort den från sin telefon. De Facebook-användare som är över 65 år har i högst utsträckning valt att ha den kvar på telefonen, men även i den gruppen har faktiskt 12 procent raderat appen. 54 procent av samtliga tillfrågade i undersökningen har justerat integritetsinställningarna i appen och 42 procent uppger att man tagit paus från Facebook under mer än en veckas tid. 4 594 användare deltog i undersökningen som genomfördes mellan den 29 maj och den 11 juni. 

Källa