Annons

Oväntat drag

4g-version av Nokia 3310 börjar säljas

4g kanske inte är den mest självklart efterfrågade funktionen i retrotelefonen 3310, men nu ser den i alla fall ut att få det.

Publicerad Uppdaterad

När HMD Global, som licensierar varumärket Nokia för mobiler, drog igång på allvar gjorde man en snygg marknadsföringskupp genom att lansera en ny version av klassikern Nokia 3310. Den nya telefonen hade inget gemensamt mer än namnet och detaljer i formgivningen med originalet och få smartphoneanvändare skulle gå tillbaka till en knapptelefon av nostalgiskäl. Därför kändes Nokia 3310 (2017) mer som något av ett partytrick än som en seriös telefon för massmarknaden.

Men somliga vill ju fortfarande använda knapptelefoner, och för dem gjorde HMD Global nya 3310 en smula mer användbar genom att lansera en 3G-variant under hösten 2017. Att man nu i tysthet börjat sälja en 4g-variant i Kina är kanske på något plan logiskt, men knappast självklart.

Själva telefonen med sin ytterst begränsade webbläsare har förstås måttligt behov av 4G-uppkoppling, men den har funktion för wifi-hotspot vilket gör den riktigt praktisk som en smidig mobil anslutningspunkt. Dessutom ska den ha stöd för telefonsamtal över 4G-nätet, VoLTE, vilket i kombination med 3g och gsm-näten ger den rejält bra samtalstäckning.

Nokia 3310 har även bluetooth 4.0, fm-radio och rudimentär kamera. Den väntas börja säljas även internationellt och vi lär få höra mer om den när HMD Global lanserar nytt den 25 februari.

Källa