https://www.mobil.se/nyheter/alla-iphone-modeller-f-r-oled-sk-rm-2018
563651
Rykte

”Alla Iphone-modeller får OLED-skärm 2018”

Industrikällor till Nikkei Asian Review hävdar att Apple kommer att gå över till OLED-skärmar helt och hållet med start nästa år. Och Apple påstås dessutom släppa tre Iphone-modeller även 2018.

Många OLED-skärmar blir det. I alla fall om de Iphone-rykten från källor inom industrin som affärspublikationen Nikkei nu hänvisar till stämmer. I så fall kommer Apple nämligen att förse samtliga nästa års Iphone-modeller med OLED-skärmar. Det vore förstås ingen jättelik skräll, med tanke på att årets flaggskeppsenhet Iphone 8 sägs ha OLED-skärm. Och att gå över till en och samma skärmtyp på samtliga enheter är sannolikt enklare och smidigare ur produktionssynpunkt för alla inblandade parter. Hittills har Apple uteslutande använt sig av LCD-skärmar för Iphone, och så sägs även bli fallet med årets S-versioner av Iphone 7 och 7 Plus. 

Sägs släppa tre telefoner även 2018

Om uppgifterna stämmer ska Apple dessutom släppa tre Iphone-enheter även 2018. I så fall följer man sannolikt det upplägg som förväntas i år, det vill säga att man släpper S-versioner av årets Iphone 8 samt en flaggskeppsmodell i form av Iphone 9. Det bör dock påpekas att Apple inte sällan ändrar sina planer både en och två gånger, och att rykten av det här slaget bör tas med en rejäl skopa salt.