Superanalytikern Ming-Chi Kuo spekulerar

”Alla Iphone-modeller som släpps 2018 får troligen Face ID”

Är Touch ID på väg att fasas ut helt och hållet på Apples Iphone-enheter? Är Face ID på väg att bli Apples nya standard för autentisering och upplåsning? Ja, det tror den ofta mycket träffsäkre Apple-analytikern Ming-Chi Kuo vid KGI Securities, åtminstone.

Publicerad Uppdaterad

Ming-Chi Kuo har en näst intill kuslig förmåga att ha rätt om det mesta som gäller Apple, och får utan tvekan anses vara den mest träffsäkre analytikern när det kommer till IT-jätten från Cupertino. Och i en färsk rapport förutspår Kuo nu att Touch ID sannolikt är på väg att fasas ut helt och hållet, med start redan nästa år. 

Face ID för hela slanten

Iphone X, som släpps i början av november, blir den första enheten med autentiseringsmetoden Face ID. Och Iphone 8 och 8 Plus blir möjigen de två sista med Touch ID. Men det senare förutsätter att Face ID blir väl mottaget bland konsumenterna, poängterar Ming-Chi Kuo. Apple ska enligt honom förvisso fortfarande jobba på utvecklingen av en fingeravtryckssensor som kan sitta under skärmglaset, men det ska fortfarande finnas en hel del problem med att få det hela att fungera tillfredsställande. 

Oklart kring skärmkanterna

Om Apple väljer att lansera samtliga sina telefoner med Face ID så skulle det förstås öppna upp för att alla kommenade Iphone-modeller får en kantfri design enligt samma princip som Iphone X. Men Kuo klargör inte vad han tror om den saken. Ingenting ska heller vara bestämt i nuläget, utan det återstår att se hur bra Face ID fungerar i praktiken. 

Källa