https://www.mobil.se/nyheter/analytiker-ven-ipad-pro-kommer-att-f-face-id
564124
Ming-Chi Kuo är framme igen

Analytiker: Även Ipad Pro kommer att få Face ID

KGI Securities-analytikern Ming-Chi Kuo fortsätter att tillskriva Apples Truedepth-teknologi och Face ID stor framtidspotential. Nu hävdar Kuo att även Ipad Pro kommer att förses med tekniken under 2018.

Den smått legendariske Apple-analytikern Ming-Chi Kuo vid analysfirman KGI Securities har redan tidigare talat sig varm för den kameralösning kallad Truedepth som Apple lanserat med Iphone X. 3D-sensorerna ger möjligheten till både spännande augmented reality-applikationer och att logga in med 3D-ansiktsscanning, och enligt Kuo ska Apple ligga uppåt 2,5 år före sina konkurrenter på området. Efter att tidigare ha hävdat att samtliga Iphone-modeller kommer att vara rustade med tekniken från och med nästa år hävdar Kuo nu att även Ipad Pro-modellerna kommer att omfattas. 

Öppnar upp för fler appar

Det finns förstås goda skäl för Apple att rulla ut teknologin på så många IOS-enheter som möjligt. Framför allt så innebär det ju ett större incitament för utvecklarna att ta fram appar som drar nytta av den på olika sätt. Det kan även i sin tur leda till att Android-tillverkarna hakar på och implementerar liknande teknologi i sina enheter. Kuo sade bara häromdagen att förfrågningarna från Android-tillverkarna på 3D-sensorer tredubblats sedan lanseringen av Iphone X.