Användarna slår larm

Android Auto kraschar på nya Pixel 2-enheterna

Barnsjukdomarna fortsätter att gäcka Googles pinfärska Pixel 2- och Pixel 2 XL-enheter. Nu slår användarna larm om att Android Auto kraschar när man använder telefonerna.

Publicerad Uppdaterad

Android Auto är en version av det mobila operativsystemet avsedd för infotainmentsystem i bilar. Tanken är förstås att man ska kunna erbjuda en säkrare miljö för den som vill använda sin telefon i bilen. Detta genom att koppla Android-funktionerna till en pekskärm i instrumentpanelen vilket gör det enklare att komma åt de mest grundläggande funktionerna när man kör. Men frågan är om man nu inte snarare lyckats åstadkomma motsatsen, åtminstone när det handlar om de pinfärska Pixel 2-telefonerna. Dessa ska nämligen enligt flera användare krascha när man kör Android Auto. Och det sker plötsligt, oväntat och utan någon tydlig anledning. Problemen är bara ett av många barnsjukdomar som drabbat de två telefonmodellerna kort efter lanseringen. 

Intermittent och inkonsekvent

Vittnesmålen om problemen är många på Googles eget supportforum, och det finns ingen tydlig koppling till användandet av någon specifik app eller att telefonerna skulle krascha vid något speciellt tillfälle. Flera användare vittnar dock om att just Google Maps och Google Play Music tycks vara särskilt drabbade, men det kan förstås också bero på att det är två av de mest använda apparna när det handlar om Android Auto generellt sett. Systemet kraschar dessutom vid olika tidpunkter från gång till gång. Ena gången är det tämligen omgående efter att man startat Android Auto, medan det andra gånger dröjer uppemot en halvtimme. Google tycks i nuläget inte heller ha någon aning om vad som orsakar problemen, men uppmanar användarna att skicka in buggrapporter.

Källa