Analytikern Ming-Chi Kuo hävdar

”Android-tillverkarnas intresse för 3D-sensorer har tredubblats efter Iphone X”

Den välinformerade analytikern Ming-Chi Kuo hävdar att flera Android-tillverkare tycks ha tagit intryck av Face ID-teknologin som Apple introducerat med Iphone X. Android-tillverkarnas efterfrågan på 3D-sensorer ska enligt Kuo nämligen ha tredubblats efter presentationen i september.

Publicerad:

9 okt 2017 - 08:45

Uppdaterad:

13 okt 2017 - 15:17

Det här med fingeravtryckssensorer under skärmglaset tycks det inte bli mycket av när det gäller kommande smartphone-modeller. Åtminstone inte om man får tro den ofta välunderrättade KGI Securities-analytikern Ming-Chi Kuo. Enligt honom har Android-tillverkarna efter presentationen av Apples Iphone X nu i stället börjat visa ett enormt intresse för den typ av 3D-sensorer som Apple använder för sin funktion Face ID i den nya flaggskeppsenheten och som medger avancerad ansiktsigenkänning. Android-tillverkarnas efterfrågan på den typ av komponenter som används för teknologin ska enligt Kuo ha tredubblats efter Iphone X-presentationen. 

Även AR-vänligt

Det handlar inte enbart om en autentiseringsmetod, menar Kuo i sin rapport till investerare. Möjligheterna till mer avancerade augmented reality-applikationer ska också göra 3D-sensorerna lockande. Och det är många tillverkare som nu satsar på teknologi enligt samma princip som Face ID. Den tillverkare som ska ha kommit längst är Qualcomm, som utvecklat liknande teknologi i samarbete med Himax. Till skillnad från fingeravtryckssensorer under skärmglaset kräver dessutom 3D-sensorer inte OLED-skärmar, utan fungerar bra med den betydligt billigare LCD-tekniken. 

.

.

 

.