Problemen tycks avlösa varandra

Användarlarm: Skyddsbeläggning lossnar från Pixel 2 XL-enheter

Flera Pixel 2 XL-köpare slår nu larm om att skyddsbeläggningen på deras skärmar har börjat lossna, redan efter en månads användande.

Publicerad:

8 nov 2017 - 14:43

Uppdaterad:

8 nov 2017 - 14:43

Det fortsätter grina emot för Googles Pixel 2 XL när det gäller barnsjukdomar och användarlarm av olika slag. Inte ens det mest hårdnackade fan kan påstå att lanseringen inte har kantats med osedvanligt många bekymmer. Problem med inbränning i skärmarna, problem med sprakande och klickande ljud i högtalarna, problem med ljudupptagning och enheter som levererats utan Android installerat på dem… ja, listan börjar verkligen bli lång. Och nu kommer ännu ett problem och sällar sig till de övriga. Den här gången rör det den beläggning som finns på skärmarna och som ska skydda dem från fingeravtryck och smuts. Beläggningen – så kallad olephobic coating – har nämligen börjat lossna på enheterna redan efter en månad. Tanken är förstås att beläggningen ska sitta kvar under telefonens hela livslängd. 

Har hänt tidigare

Möjligen och förhoppningsvis handlar det om ett begränsat antal enheter som drabbats av problemen. Men fenomenet är inte helt obekant för LG, som tillverkat Pixel 2 XL. Man hade nämligen liknande problem med flera tidiga förproduktionsenheter av telefonmodellen V30. Varken Google eller LG har kommenterat uppgifterna om problemen, och det är i nuläget oklart hur omfattande det faktiskt är. Google har valt att ge åtminstone en användare en ersättningstelefon, men om det är en övergripande policy eller ett undantag är också oklart. Vad som däremot är klarare än korvspad är att Pixel 2 XL onekligen har fått en rätt turbulent start på marknaden. 

.

.

408180951112_10155699077311113

.