Gäller även om glaset är krossat

Apple köper din gamla Iphone

Ett nytt alternativ har dykt upp för dig som vill uppgradera din Iphone.

Publicerad Uppdaterad

Apple har erbjudit den här tjänsten sedan tidigare men nu utökas den. I Apples butiker ska man inte bara kunna få tillgodohavande för sin gamla enhet utan även få hjälp med att få över bilder, appar, kontakter och annat till den nya enhet man köper.

I butiken får man direkt veta hur mycket pengar den gamla enhet man vill sälja har för värde. Den informationen kan du även få via webben. Tjänsten gäller både Iphone och Ipad och för att få reda på värdet ska du svara på frågor om enheten kan vara fuktskadad, samt fler frågor om skicket, till exempel om skärmen är oskadad och om resten av telefonen har några defekter.

Som exempel får vi besked att en oskadad Iphone 5 med 32 GB lagringsutrymme har ett värde på drygt 1500 kronor. Om din telefon däremot är skadad så sjunker värdet snabbt. En operatörslåst Iphone 5S i guld med 16 GB lagringsutrymme, krossat glas och repat bakstycke får ett värde på bara 148 kronor.

Ett alternativ till att sälja sin gamla Iphone till Apple är så klart att istället lägga ut en annons på Blocket eller Tradera. Där ligger värdet på en Iphone 5 ungefär en tusenlapp över vad Apple erbjuder. Sajten pantaluren.se ger som jämförelse 1200 kronor för den telefon Apple erbjuder 1500 för, men då handlar Apples erbjudande om ett tillgodohavande och Panta Lurens om kontanter direkt till ditt bankkonto.