Uppgifter

Apple påstås vilja lägga ned Ipad Mini

Har Ipad Mini levt länge nog? Det påstås att Apple anser det.

Om man får tro källor till techsajten BGR, så är det bara en tidsfråga innan Apple helt och hållet fimpar den mindre versionen av sin surfplatta Ipad.

Publicerad Uppdaterad

Det är egentligen inte så konstigt om Apple överväger att pensionera konceptet med en mindre version av Ipad. I takt med att smartphone-enheterna blir allt större, så undergrävs förstås behovet av en mindre surfplatta. Detta har också återspeglats i rapporter kring Ipad Mini-försäljningen. 

Ipad Mini 4 kan få vara kvar

Uppgifterna till BGR förtäljer inte någonting om hur Apple resonerat rörande de befintliga Ipad Mini-modellerna. Har man tänkt avsluta all produktion, eller blir det helt enkelt bara ingen Ipad Mini 5? Oavsett vilket, så lär sannolikt Ipad Mini 4 finnas kvar på hyllorna under en övergångsperiod, tror de flesta bedömare. 

Ny modell saknas

Den senaste versionen av Ipad Mini släpptes 2015 och sedan dess har det inte kommit någon uppdaterad platta på 7,9 tum. Apple har varken bekräftat eller dementerat uppgifterna. Samtidigt cirkulerar det sedan lång tid tillbaka rykten om en ny Ipad Pro med 10,5-tumsskärm som ska ersätta dagens 9,7-tumsversion. Både surfplattor och telefoner tycks helt enkelt bli större. 

Källa