Beta för alla

Apple släpper ny publik beta av Ios 11

Ios beta 4 finns nu tillgänglig för alla användare som anmält sig.

Publicerad:

9 aug 2017 - 08:54

Uppdaterad:

9 aug 2017 - 08:56

Utöver de betaversioner Apple släpper för registrerade utvecklare finns sedan en tid även publika betaversioner där vilken användare som helst kan anmäla sig för att ta del av mjukvaran och testa innan den släpps officiellt. 

Finslipade funktioner

Den nya Ios 11 beta 4 som just släppts innehåller bland annat en ny förbättrad musikwidget i kontrollcentret för att bland annat göra det enklare att skicka musiken trådlöst till en Airplay-enhet. Betaversionen tar även bort ett tidigare stöd för Icloud-lagring av Imessage-meddelanden, ett sätt för att i den färdiga versionen av Ios 11 frigöra lagringsutrymme och spara dina äldre meddelanden i molnet istället för att de ska ta plats på enheten.

Man kan även märka små ändringar som uppdaterade ikoner för kamera och inställningar samt en del buggfixar som ska göra mjukvaran mer stabil att använda trots att det alltså fortfarande handlar om en betaversion. Flest nyheter märks när man installerar Ios 11 på en Ipad som då får en ny programmeny i botten och utökade multitaskingfunktioner.

Den färdiga versionen av Ios 11 släpps troligen i september i samband med att Apple lanserar de nya versionerna av Iphone. Den som är intresserad av att testa betaversionerna av Ios fram tills dess kan anmäla sig på Apples sajt och även få mer information.

.

.

 

.