https://www.mobil.se/nyheter/apple-slopar-3d-touch-pa-sin-enklare-61-tumsversion-av-iphone
565215
Analytikern Ming-Chi Kuo är framme igen

”Apple slopar 3D Touch på sin enklare 6,1-tumsversion av Iphone”

En ny typ sv kontrollmodul för pekskärmen ska göra att Apple väljer att slopa 3D Touch på den kommande 6,1-tumsversionen av Iphone.

KGI Securities-analytikern Ming-Chi Kuo har väldigt sällan fel när det handlar om Apple-relaterade uppgifter. Därför är det lite extra intressant när just Kuo nu hävdar att Apple kommer att slopa 3D Touch-funktionaliteten på den enklare version av Iphone som man sägs ha på gång till hösten, utöver de två nya flaggskeppstelefonerna. Det handlar alltså om den 6,1-tumstelefon med LCD-skärm som sannolikt blir avsevärt billigare än de andra enheterna. 

Ny kontrollmodul

Enligt Kuo kommer den enklare enheten att få en helt ny teknologi kallad ”Cover Glass Sensor” som grovt förenklat innebär att kontrollmodulen för pekskärmen flyttas från skärmpanelen till själva glaset. Fördelen med det är att skärmen blir lättare och mer stryktålig, men det hela innebär samtidigt att telefonen blir dyrare att tillverka, vilket ska vara anledningen till att man väljer att slopa 3D Touch. Samtidigt blir då förstås 3D Touch också ett sätt att göra de två dyrare versionerna av Iphone mer attraktiva.