Annons

Gratis reparation

Apple åtgärdar fel i Iphone 5

Ett tillverkningsfel i Iphone 5 gör att Apple nu beslutat att gratis åtgärda ett fel som kan göra att av- och på-knappen slutar fungera.

Publicerad Uppdaterad

Enligt Apple berör problemet ”ett fåtal procent” av Iphone 5-modeller tillverkade innan maj 2013 och problemet består i att av- och på-knappen fungerar bara ibland eller helt slutar fungera. 

Den som har en Iphone 5 som visar det här problemet kan ange telefonens serienummer på en speciell sida hos Apple och sedan välja om man vill skicka in telefonen för att få knappmekanismen utbytt, eller om man vill ta sig till en butik och lämna in telefonen där. Bytet tar enligt Apple 4-6 dagar och utbytesprogrammet inleds här i Sverige från och med den 2 maj.

Innan man lämnar in sin telefon med det här problemet ska man ta backup på allt innehåll i telefonen (till dator eller Icloud) och sedan inaktivera tjänsten Hitta min Iphone och radera allt innehåll. Om telefonen har till exempel en spräckt skärm som enligt Apple förhindrar utbyte av knappen måste skärmen först repareras. Den som har fått problemet med knappen åtgärdat tidigare av Apple och betalat för det kan få pengarna tillbaka för den reparationskostnaden.