Bättre, strömsnålare Bluetoothkrets

Cambridge Silicon Radio, som gör Bluetooth-kretsarna till mer än hälften av alla mobiler, headset och bärbara datorer, har lanserat sin senaste Bluetooth-krets. Kretsen ska ge förbättrad ljudkvalitet för tal och drar närmare 40 procent mindre ström. Kretsen hör till de första som använder den senaste versionen av Bluetooth-standarden.

Publicerad Uppdaterad

Bluecore 6 heter den nya kretsen, som ska gå i volymproduktion i början av nästa år och kan väntas dyka upp i färdiga produkter inte långt därefter. Kretsen stödjer den senaste versionen av Bluetooth-standarden, 2.1 med enhanced data rate, och använder en förbättrad teknik för att hantera rösttrafik som ska ge bättre ljudkvalitet i Headset.

De nya kretsarna innehåller också flera förbättringar för att minska energiåtgången, framför allt när kretsen är i viloläge. Enligt CSR innebär det att kretsen kan dra upp till 40 procent mindre ström jämfört med tidigare generationer, något som naturligtvis leder till längre batteritid för mobiltelefoner och headset.

Cambridge Silicon Radio är ett brittiskt företag, som även har ett utvecklingskontor i Sverige. Det passade man på att starta för att kunna rekrytera kunnig personal när Ericsson lade ner sin Bluetooth-utveckling. Företagets kretsar används av bland andra Nokia, Motorola, Samsung och Sony.