https://www.mobil.se/nyheter/batteribyten-p-ldre-iphone-modeller-leder-till-batteribrist
564619
Iphone 6 Plus-batterier saknas

Batteribyten på äldre Iphone-modeller leder till batteribrist

Att Apple nu valt att erbjuda billiga batteribyten för alla med en äldre Iphone-modell kan visa sig bli en tuffare utmaning än väntat för företaget. Detta då det nu börjat cirkulera rapporter om batteribrist för vissa modeller.

Det var efter att Apple medgivit att man sänker prestandan på äldre Iphone-enheter som företaget gick ut och lovade billiga batteribyten för alla med en äldre Iphone. Anledningen är nämligen att telefonen känner av om batteriet är i sämre skick och då sänker prestandan för att undvika omstarter vid maxbelastning, något man kan komma runt genom att byta batteri. Det generösa priset för batteribytet gäller alla, oavsett om telefonen är i behov av det, något som nu fått väldigt många Iphone-användare att vilja byta batteri. Så många att det till och med uppstått brist på batterier till vissa Iphone-modeller. 

Gäller primärt Iphone 6 Plus

Det ska finnas stora lokala avvikelser. Batteribristen råder alltså långt ifrån överallt. Men den telefonmodell som ska vara värst drabbad är Iphone 6 Plus. På vissa håll i världen finns uppgifter om att man just nu får vänta till mars månad innan man kan få batteriet utbytt. Apples erbjudande om att byta batteri till det lägre priset ska dock gälla fram till den sista december 2018, så det finns fortfarande gott om tid för den som eventuellt är oroad över att hinna få sitt batteri bytt. 

 

Ämnen