Rendering från skaltillverkare

Bildläcka kan ha avslöjat detaljer om Galaxy S9

Skaltillverkaren Ghostek har skapat en rendering av ett skal för Samsungs kommande flaggskeppstelefon Galaxy S9, som påstås vara ritad med utgångspunkt från monteringsfabrikens uppgifter. Den bilden har nu läckt ut och skvallrar möjligen en del om vad vi kan vänta oss.

Publicerad Uppdaterad

Man ska förstås inte sätta allt för stor tillit till tidiga renderingar från en skaltillverkare. Men om Ghostek är korrekt informerade så kan deras skaldesign ha avslöjat en hel del detaljer om hur Samsungs kommande flaggskeppstelefon Galaxy S9 kan komma att se ut. Designen ska vara baserad på information som man fått från fabriken som ska montera enheterna, men enligt den källa som läckt bilderna kommer kanten på ovansidan skärmen att var aningen tunnare än på bilden. Dessutom ska samtalshögtalaren se ut på ett annat sätt än på renderingen, som dock i övrigt ska stämma. 

Dubbelkamera

Det kanske mest iögonfallande är dubbelkameralösningen, som i så fall blir den första på en S-telefon någonsin. Strax under kameran hittar man fingeravtrycksläsaren, som nu fått en marginellt smartare placering än på S8 och S8 Plus. Därmed kan man sannolikt också avskriva uppgifterna om en fingeravtrycksläsare under skärmen. I övrigt tycks telefonen få samma typ av Edge-skärm som Samsung haft på programmet ett tag vid det här laget. Värt att notera är att även Bixby-knappen tycks finnas kvar. Det klassiska hörlursuttaget lyser dock intressant nog med sin frånvaro. 
Enligt de obekräftade uppgifter som cirkulerat så här långt så kommer Galaxy S9 sannolikt att presenteras lite tidigare än vanligt, vilket gissningsvis betyder i slutet av februari eller början av mars nästa år. 

Källa