https://www.mobil.se/nyheter/bildlacka-kan-ha-avslojat-nokia-x5
565568
Kan presenteras under dagen

Bildläcka kan ha avslöjat Nokia X5

HMD Global har med största sannolikhet en ny Nokia-telefon att presentera redan idag, onsdag. Och bilder på enheten kan nu dessutom redan ha läckt ut.

Det var inte länge sedan HMD Global offentliggjorde Nokia X6, märkets första smartphone med sensorpanel någonsin. Och nu tycks av allt att döma ännu en enhet med sensorpanel vara på gång, närmare bestämt den telefon som antas gå under namnet Nokia X5. Telefonen lär sannolikt offentliggöras i samband med ett event i Kina vid 14-tiden idag, men redan nu har bilder som påstås föreställa enheten läckt ut. 

Kan bli Nokia 5.1 Plus här

Bilderna som publicerats kommer från kinesiska Baidu och ser mycket övertygande ut, även om deraas äkthet naturligtvis inte kan styrkas med hundraprocentig säkerhet. Telefonen ska ha en storlek på 5,86 tum och ser ut att få lite bredare kanter än Nokia X6. Enheten sägs få en Mediatek Helo P60-processor, 4 GB arbetsminne, 64 GB lagringstutrymme och en dubbelkameralösning på 13 + 5 megapixlar på bakstycket. Om och när den dyker upp i vår del av världen så lär den sannoikt få namnet Nokia 5.1 Plus. Till en början ska enheten dock vara ämnad enbart för den kinesiska marknaden.