Ser ut som kameran som Iphone 11 Pro är rustad med

Bildläcka skvallrar om Ipad Pro med trippelkamera

Ska Apples surfplattor till slut komma ikapp telefonerna när det handlar om kamerorna? Ja, enligt en färsk läcka så ser det onekligen ut som det.

Publicerad Uppdaterad

Det finns bildläckor och det finns bildläckor. Kommer bilderna från techläckaren Sonny Dickson är de oftast aningen mer trovärdiga än om de kommer från många andra källor, och därför är det lite extra intressant när han nu publicerat bilder på vad som påstås vara en kommande version av Ipad Pro. Surfplattan är nämligen rustad med en kamera-ö på bakstycket som ser ut att vara av samma typ som den som Apple försett sina pinfärska telefonmodeller Iphone 11 Pro och Pro Max med. Bilderna rimmar dessutom med tidigare läckor på skal för kommande Ipad Pro-modeller. Apple genomför i regel ett andra hårdvaruevent under hösten varje år, där man brukar presentera nya Ipad-modeller och ibland även annan hårdvara. Och det är därmed förstås inte omöjligt att vi inom kort får se en ny version av Ipad Pro. 

Om bilden är autentisk så visar den att Apples surfplattor därmed till slut kommit ikapp Apples flaggskeppstelefoner när det handlar om kamerorna. Tidigare har surfplattorna varit rustade med betydligt mindre avancerade kameror, detta sannolikt mot bakgrund av att en Ipad sällan används just för fotografering. De senaste Ipad-modellerna använder sig till exempel av  samma kameralösning som finns i förra årets enklare telefon Iphone XR. Med tanke på vilka fina omdömen kamerorna i de nya Iphone-enheterna fått, så skulle förstås en liknande kameralösning göra nya Ipad Pro till en långt mer attraktiv enhet för många. Frågan är bara hur pass mycket dyrare den blir i samma veva? Som alltid bör man förstås ta den här bildläckan med en nypa salt, då inget bekräftats av Apple. 

Källa