Annons

Displaymate hyllar nya enheten

Blytungt rekordbetyg för Galaxy Note 9-skärmen

Samsung har all anledning att vara nöjda med skärmen på sin nya flaggskeppsenhet Galaxy Note 9. Den får nämligen ett rekordhögt betyg av i sammanhanget mycket tunga Displaymate, som hävdar att enheten nu lagt ribban på en helt ny nivå.

Publicerad Uppdaterad

Är det någonting som räknas som en prestigefull utmärkelse när det kommer till skärmar, så är det ett högt betyg från Displaymate, ett företag som tagit fram industristandarder för de flesta skärmtyper på marknaden och vars bedömningar av skärmar alltid får stor uppmärksamhet. Och finns det någon tillverkare som lär vara nöjd just nu så är det Samsung. Skärmen på pinfärska Galaxy Note 9 får nämligen mer eller mindre en stående ovation från experterna hos Displaymate, som bland annat skriver att enheten nu har ”lagt ribban avsevärt högre”. Note 9-skärmen får rekordbetyg på flera områden. 

”I princip perfekt”

Betyget blir A+ och bland de många områden som skärmen briljerar på så står bland annat färgåtergivningen ut, en aspekt av skärmen som Displaymate beskriver som ”i princip perfekt”. Skärmen får också höga betyg för sin ljusstyrka, kontrast och för att ljusstyrkan varierar ovanligt lite när man byter betraktningsvinkel. ”Galaxy Note 9 har den mest innovativa och högpresterande smartphone-skärm som vi någonsin labb-testat, och den slår många tidigare rekord” skriver Displaymate i sitt omdöme. Galaxy Note 9 har en 6,4-tums Super AMOLED-skärm med Quad HD+-upplösning. 

Källa