Bilder publicerade på Weibo

Det här kan vara Huaweis gamingtelefon Mate 20X

Huawei publicerade för en vecka sedan en teaser för en helt oväntad gamingversion av sitt kommande flaggskepp Mate 20. Och nu har bilder dykt upp på det kinesiska sociala nätverket Weibo, som skulle kunna föreställa den kommande enheten.

Publicerad Uppdaterad

Det är sajten Playful Droid som uppmärksammat bilderna som nu nu lagts upp på Weibo och som visar en enhet med en vattendroppsformad sensorpanel på framsidan och en trippelkameralösning på bakstycket. Telefonen tycks ha en något udda formgivning också, men det kan också handla om att den sitter i ett skal av något slag. Väldigt lite är känt om enheten, men med tanke på att den heter Mate 20X så lär den förstås dela en hel del egenskaper med Mate 20 och Mate 20 Pro, som offentliggörs i samband med ett event i London i morgon. 

Rykten om styluspenna

Telefonen ska enligt obekräftade uppgifter ha en 7,21-tums OLED-skärm, och med största sannolikhet lär det sitta ett Kirin 980-chipp under skalet också. Telefonen kan få upp till 8 GB arbetsminne. Ytterligare en läcka indikerar även att enheten skulle komma med en styluspenna i stil med den som Samsung har tagit fram för Galaxy Note 9. Hur ett sådant tillbehör rimmar med gaming är oklart. Det är inte helt omöjligt att Huawei bjuder på information om Mate 20X i samband med morgondagens Mate 20-presentation. Vi är självfallet på plats och håller koll på den saken. 

Källa