Ingen sjua i sikte

Direkt från Mi 6 till Mi 8 när Xiaomi bjuder in till lansering

Kinesiska Xiaomi har skickat ut en ibjudan till ett evenemang den 31 maj, då man av allt att döma kommer att presentera en ny flaggskeppstelefon kallad Mi 8. Vad som hänt med Mi 7 är oklart.

Publicerad Uppdaterad

Det är nu åtta år sedan Xiaomi släppte sin första smartphone, och det är sannolikt det som föranlett att man nu bjudit in till ett event där en enhet kallad ”Mi 8 Anniversary Edition” ska presenteras. Det logiska steget vore förvisso att släppa Mi 7, men möjligen har man helt enkelt hoppat över en nuffra för att komma i synk med jubileumet. Ett alternativ skulle förstås kunna vara att man lanserar Mi 7 parallellt med Mi 8, men det känns onekligen som ett långskott av rang och betydligt mindre sannolikt. Den 31 maj, det vill säga nästa torsdag, kommer lanseringen att ske i den kinesiska tech-hubben Shenzhen. 

Rykte om stort batteri

De förhandsuppgifter som i nuläget finns om nästa flaggskepp från Xiaomi gör gällande att telefonen får en 6-tums OLED-skärm, Snapdragon 845-chipp och ansiktsigenkänning. Så långt inget som direkt avviker från årets flaggskeppstrender i övrigt, men det förekommer även uppgifter om en fingeravtrycksläsare under skärmglaset samt ett riktigt rejält batteri med en kapacitet på hela 4 000 mAh. Det är i nuläget oklart om telefonen är aktuell för några andra marknader än den kinesiska, men vi vågar nog påstå att så är fallet. Xiaomi har stora ambitioner när det gäller den europeiska marknaden, och att ha sina flaggskeppsenheter här är förstås ett måste om man vill kunna konkurrera på allvar med andra tillverkare. 

Källa