https://www.mobil.se/nyheter/dokument-avslojar-flera-kommande-xiaomi-telefoner
565291
Stora planer för Europa

Dokument avslöjar flera kommande Xiaomi-telefoner

Kinesiska Xiaomi ligger inte på latsidan när det handlar om att ta fram nya telefonmodeller. Och flera av dem är på väg till Europa. Det framgår av dokument som nu lämnats in till Eurasian Economic Commission för godkännande.

Att Xiaomi har tryckt på gaspedalen i Europa råder det inget tvivel om. Bara häromdagen kom uppgifter om att man redan klättrat till fjärde plats när det gäller smartphoneleveranser i Europa under årets första kvartal. Och fler Xiaomi-enheter tycks vara på gång i vår del av världen. Det avslöjas nämligen i dokument som lämnats in till myndigheten EEC (Eurasian Econom Commission), det vill säga den myndighet som godkänner konsumentelektronik som lanseras i Ryssland, Vitryssland och Armenien. 

Alla släpps inte i år

Xiaomis flaggskeppsenhet Mi 7 som förväntas offentliggöras redan den 23 maj ska förstås vara aktuell för den europeiska marknaden, liksom den enklare varianten Mi 7 Lite. Men i dokumentet nämns även fler ännu osläppta enheter, närmarer bestämt Mi Mix 3S, Mi S1, Mi S2, Mi S3, Redmi  S1, Redmi S3, Redmi, Redmi A1 och Redmi A2. Även Redmi Note 6, Redmi Note 6A, Redmi Note 6A Prime, Redmi Note 6 Prime, Redmi 6 Plys och Redmi 6A Plus ska vara på gång i Europa. Det handlar om en näst intill oöverskådlig mängd enheter, helt enkelt. Det bör dock poängteras att certifikatet man fått av EEC gäller fram till 2023 och att alla de nämnda telefonmodellerna sannolikt inte kommer att släppas i år.

Ämnen