IFA 2019

En närmare titt på Motorola One Zoom och Action

På mässan i Berlin tittar vi närmare på Motorolas första mobil med fyra kameralinser och kollar även in tidigare lanserade Motorola One Action.

Publicerad Uppdaterad

När jag får Motorola One Zoom i handen är det första jag reagerar på kvalitetskänslan. De runda kanterna och kvalitetskänslan ger nästan intrycket att telefonen är byggd i ett enda stycke, från framsidans skärm till baksidan.

Som vi är vana vid från Motorola handlar det i själva telefonen om ett avskalat Google-gränssnitt. Motorola One Zoom har, trots namnet, inte Googles Android One-version, utan Motorolas egen systemversion, som dock ligger mycket nära Googles. Motorola garanterar en större systemuppdatering och två års säkerhetsuppdateringar till Motorola One Zoom. Det betyder dock inte att Motorola försatt sina chanser att finslipa systemet. Vi hittar en del förbättringar och kameraappen är en sådan där tillverkare har särskild chans att utmärka sig.

Från vidvinkel till 10 gångers förstoring

Eftersom telefonen heter Motorola One Zoom kan det kännas lite förvånande att det bara handlar om en zoom med tre gångers förstoring, inget direkt uppseendeväckande. I kameraappen kan du i snabbval klicka från 0,5 gångers förstoring (vidvinkel) till 1x och vidare till 3x i fasta steg. Det går även att dra upp reglaget till tio gångers förstoring men då handlar det om digital zoom vilket försämrar bildkvaliteten.

Även Motorola One Action

Vi tar även en snabb titt på Motorola One Action och om den förra telefonen kändes påkostad så ger One Action ett billigare, lite mer plastigt intryck. Här är det gimmicken att du ska kunna filma i landskapsläge även när du håller telefonen i upprätt läge. Det här testar vi så klart och i kameraappen finns en särskild ikon som snurrar vyn. Det som kallas Standardläge är det vi är vana vid från andra telefoner, men genom att klicka på ikonen så kan du filma liggande filmer med mobilen upprätt och vice versa.