https://www.mobil.se/nyheter/f-rsta-intryck/f-rsta-intrycket-huawei-mediapad-m2-10
561097
10 tum och penna

Första intrycket: Huawei Mediapad M2 10

Huaweis nya surfplatta har metallskal och det ingår en penna med flera funktioner i. Vi har börjat testa den.

Surfplattan som kostar strax över 4000 kronor levererar på pappret en hel del funktioner. Mest tydligt är kanske pennan som följer med och ger dig möjlighet att rita med precision på skärmen och dessutom få fram en del genvägar i systemet genom att trycka och hålla in de två snabbknappar som finns i pennan. För ett par år sedan hade Samsungs Note-surfplattor med samma funktion varit en given konkurrent, men idag är det år sedan Samsung lanserade en surfplatta med tillhörande S-Pen så Huawei får agera mer fritt på marknaden.

Huaweis penna som medföljer Mediapad 10 kallas föga fantasifullt för M-Pen och har förutom knapparna som gör att du kan använda den för genvägar även en tryckkänslig udd som känner av hur hårt du trycker pennan mot skärmen. Det här visar sig bland annat i medföljande appen Bamboo paper där man kan rita och se hur strecket blir tjockt eller tunt beroende på hur du trycker med pennan.

Surfplattan i sig är alltså huvudsakligen i metall, den har en fingeravtrycksläsare på framsidan och högtalare i varje hörn av plattan. Det ger ett klart, nästan surroundliknande ljud de gånger du väljer att inte använda hörlurar. Kvalitetskänslan överlag är god och vill man ha en penna till sin surfplatta är det här dessutom ett relativt billigt alternativ.

Ett fullständigt test av Huawei Mediapad M2 10 tum kommer inom kort, men fram tills dess kan du diskutera nedan i kommentarsfältet. Hur viktigt är pekpenna när du väljer surfplatta? Apple satsar på penna till sin Ipad Pro, men Samsung har inte släppt en Note-surfplatta med penna sedan början av 2014. Finns det en anledning till det?

Relaterade artiklar