Ingen strömming

Facebook förnekar musikströmning

Enligt uppgifter till The Verge planerar Facebook inte att erbjuda strömmad musik, men något annat är på gång.

Publicerad:

10 jul 2015 - 16:17

Uppdaterad:

10 jul 2015 - 16:28

Facebook förnekar att man skulle ha några planer på att konkurrera direkt med Spotify och Apple Music.

En källa berättar att det sista Facebook vill göra är just att ge sig in i striden mellan musikströmmande tjänster som Apple Music och Spotify. Senast igår fick vi se prov på den hätska stämningen mellan företagen. Spotify skickade då ut meddelanden till Iphoneägare om att sluta betala genom Apples butik och beställa en prenumeration direkt genom Spotifys hemsida istället.

Facebook har dock fortfarande ett intresse av att ta sig in i musikindustrin säger en källa till The Verge. Den sociala giganten menas fortfarande vara i kontakt med ett flertal skivbolag, vilket också var det som orsakade riktet o den nu förnekade musiktjänsten från Facebook. Istället tros Facebook nu vilja skapa något unikt som inte erbjuds av andra företag.

Vad exakt Facebook vill göra är inte sagt. Man kan spekulera om att Facebook i alla fall söker efter en väg att ta sig in i musikindustrin på ett eller annat sätt. De har redan ett väl uppbyggt socialt nätverk som kopplar samman fans och artister. Utöver det samarbetar de med Spotify, vänner kan se varandras gillade låtar, dela spellistor och artister kan låta användare spela upp deras musik direkt på Facebook.

.

.

 

.