https://www.mobil.se/nyheter/facebook-har-borjat-rulla-ut-sitt-verktyg-for-skarmtid
566225
Nyheter
Svart på vitt på tidsslöseriet

Facebook har börjat rulla ut sitt verktyg för skärmtid

Facebook avslöjade redan i somras att man hade ett verktyg för skärmtid på gång, och nu har det sociala nätverket till slut börjat rulla ut funktionen.

Det här med att hålla koll på skärmtiden är utan tvekan tidens melodi. Flera stora techjättar satsar nu på att hjälpa användarna att få ett sundare förhållningssätt till sina mobiltelefoner. Ja, att erbjuda verktyg för att hantera sin skärmtid har faktiskt blivit något av en trend på sistone. Och Facebook vill förstås inte vara sämre. Det sociala nätverket pratade redan i somras om att man hade dylika lösningar under utveckling, och för en kort tid sedan började man rulla ut ett skärmtidsverktyg för Instagram. Nu har det blivit dags för Facebook-appen att få samma funktionalitet. Utrullningen av verktyget ”Din tid på Facebook” har nu inletts, och det påminner i stora drag om just Instagrams motsvarighet. 

Kan ställa in maxtid

Utöver att man får en inblick i hur mycket tid man lägger på Facebook, så kan man även ställa in en maxtid som innebär att det kommer en notifiering när man nått dagens kvot. Det går förstås att rätt och slätt ignorera notifieringen, men den bidrar förhoppningsvis åtminstone till ökad insikt. Det går inte att blockera appen med automatik. Verktyget hittar man under ”Inställningar & Säkerhet”, men långt ifrån alla användare har fått tillgång till det ännu, så om du inte ser det är det bara att vackert vänta.