Annons

Reparationsvänliga och hållbara

Fairbuds XL är Fairphones första hörlurar

Fairbuds XL är lurar med samma tänk som Fairphones mobiler.

Publicerad Uppdaterad

Fairphone är mest kända för sina mobiler som man baserar på hållbarhet, miljömedvetenhet och att de ska vara enkla att reparera. Nu lanserar Fairphone sina första hörlurar - Fairbuds XL - som baserar sig på samma upplägg som mobilerna. Själva beskriver Fairphone lurarna som marknadens mest reparationsvänliga och hållbara hörlurar. De är tillverkade av återvunna och etiskt tillverkade material, bland annat använder man 100 procent återvunnet aluminium i strukturella delar medan resefodralet är tillverkat av 100 procent återvunnen polyester och nylon.

I likhet med mobilerna en modulär uppbyggnad som ska göra dem enkla att reparera på egen hand. De reservdelar som för tillfället finns tillgängliga är batteri, kabel mellan högtalare, överdrag till öronkudde, huvudbygel, öronkuddar, fäste till huvudbygel, högtalarelement samt överdrag till huvudbygel.

De tekniska specifikationerna inkluderar ett batteri på 800 mAh som ska ge en batteritid på upp till 30 timmar, och högtalarelement på 40 millimeter. Vikten ligger på 330 gram. De använder Bluetooth 5.1 med AAC-, SBC- och APTX HD-codec, och har både aktiv brusreducering och ”ambient sound”. 

Lurarna har även stöd för Google Assistant, Amazon Alexa, Apple Siri.

Fairphone Farbuds XL finns i färgerna Green Speckled och Black Speckled, och de har en prislapp på 2790 kronor.

Redan nu kan du läsa vårt test av Fairphone Earbuds XL här.