Annons

Enklare telefon med stort batteri

FCC-dokument avslöjar detaljer om Nokia 2

Den här bilden på Nokia 2 har läckt tidigare från FCC.

HMD Globals kommande smartphone-enhet Nokia 2 har redan dykt upp på bilder. Och nu kommer även en del detaljer om hårdvaran, via dokument som lämnats in till den amerikanska myndigheten FCC.

Publicerad Uppdaterad

Amerikanska FCC (Federal Communications Commission) kan liknas vid den svenska Post & Telestyrelsen. Myndigheten måste godkänna all elektronik som ska säljas i USA , och genom dokumenten som lämnas in läcker ofta information om kommande mobilenheter ut. Precis det är vad som nu hänt HMD Globals Nokia 2, som vi nu därför vet lite mer om. 

Får stort batteri

Den kanske mest iögonfallande detaljen är batteristorleken som ligger på hela 4 000 mAh. Det innebär att Nokia 2 har det största batteriet hittills av alla de enheter som HMD Global släppt under det klassiska finska varumärket. Varför batteriet är så stort är oklart. Det kan knappast vara komponenterna som kräver extra mycket kräm, då det handlar om en tämligen enkel 5-tumsenhet med en förhållandevis lågupplöst skärm på 720 x 1 280 pixlar samt en Snapdagon 212-processor. Sannolikt kommer telefonen att bjuda på mycket lång drifttid. Eftersom batteristorleken i princip är den enda av telefonens mer imponerande detaljer så lär det handla om en budgetenhet. Det är ännu oklart när telefonen kan tänkas att släppas och på vilka marknader. 

Källa