8.1 fortsätter att ställa till det

Fingeravtrycks-sensorer långsamma på Pixel 2 XL efter uppdatering

Det verkar nästan vila en förbannelse över Googles Pixel 2- och Pixel 2 XL-enheter. Nu har det nämligen kommit ytterligare rapporter om problem, den här gången i kölvattnet av uppgraderingen till Android 8.1, som tycks göra fingeravtrycksläsarna på flera Google Pixel 2 XL-enheter långsamma.

Publicerad Uppdaterad

Det var nog redan för tre-fyra problem sedan som vi konstaterade att vi knappt vet vad vi ska skriva längre när det gäller strul med Pixel 2-enheter. Nu kan vi lägga ännu ett problem till den digra listan, detta i form av långsamma fingeravtrycks-sensorer på Pixel 2 XL efter att enheterna uppgraderats till Android 8.1. Det är i nuläget oklart hur omfattande problemen är, men på Googles officiella supportforum finns gott om vittnesmål kring saken. 

Always on en tillfällig lösning

Vissa användare har lyckats kringgå saken genom att slå på skärmens always on-läge, men å andra sidan drar den funktionen batteri och är därmed sannolikt ingen önskvärd lösning för ett flertal användare. Nåväl, Google har hur som helst uppmärksammat problemet och hävdar i ett inlägg på supportforumet att man jobbar på en lösning. För bara några dagar sedan kom uppgifter om att Android 8.1 gjort att multi touch-funktionaliteten på flera Android-telefoner börjat krångla. Google tycks av allt att döma ha haft lite för bråttom med att rulla ut den senaste uppdateringen. 

Källa