Google inleder undersökning

Flera rapporter om inbrännings-problem med Google Pixel 2 XL

Google Pixel 2 XL

Under helgen har flera nyblivna Google Pixel 2 XL-ägare vittnat i sociala medier och på forum om problem med inbränning i enheternas skärmar. Det är primärt de virtuella navigationsknapparna i skärmarnas bottenkant som tycks bränna fast. Google har nu börjat undersöka saken närmare.

Publicerad Uppdaterad

Det har förekommit uppgifter om problem med Pixel 2 XL-skärmarna tidigare. Då har det handlat om färgfel och kornig bild vid dunkla förhållanden. Men nu har plötsligt vittnesmål om ännu ett problem börjat dyka upp i både sociala medier och på diverse supportforum. Trots att enheten bara funnits ute en förhållandevis kort tid så handlar det om inbränning i skärmarna. Det är primärt navigationssymbolerna i bottendelen av POLED-skärmen som av allt att döma tycks bränna fast. Det är inte säkerställt att det handlar om inbränning, men det ska finnas en del tekniska indikationer på att så faktiskt är fallet. 

Google undersöker saken

Google skriver i ett uttalande att man genomför gedigna tester av sina produkter innan man sätter igång masstillverkningen, men att man ändå ska titta närmare på det hela. Det är inte helt ovanligt med inbränningsproblem i största allmänhet, men däremot är det förstås aningen alarmerande att de kommer så tätt inpå att produkten släpps. TIll skillnad från sin storebror så har den mindre Pixel 2-enheten inte drabbats av några skärmproblem alls. 

Googles Pixel 2 och Pixel 2 XL lanserades i början av oktober men släpps inte till försäljning i Sverige. 

Källa