Plats för alla bilder

Flickr: Gratis backup av bilder i Ios7

Med en uppdatering som just kommit erbjuder Flickr gratis och automatisk backup av alla bilder du tar i Iphone med Ios7. Med en terabyte gratis ryms mer än 400 000 bilder.

Publicerad Uppdaterad

Flickr finns integrerat i Ios7, men i och med att deras app just uppdaterats tillkommer nya funktioner. I Ios 7 har man annars varit tvungen att aktivt välja vilka bilder man vill ladda upp till sitt Flickr-konto. Den främsta nya funktionen är att appen nu har autouppladdning, så alla bilder du tar med kameran i Iphone automatiskt laddas upp till ditt Flickr-konto. Du kan välja om uppladdningen ska ske endast när du är uppkopplad via wlan eller om det ska laddas upp även via mobilnätet. Det här gäller dock bara stillbilder, videofilmer du tar hanteras inte alls av autouppladdningen.

Flickr är långt ifrån först med den här typen av funktion och både Google och Dropbox är exempel på tjänster där det funnits sedan tidigare. Det som utmärker Flickr är dock att de sedan en tid tillbaka erbjuder hela en terabyte i gratis utrymme vilket ger plats till lite drygt 400 000 bilder fån en Iphone 5 med kamera på 8 megapixel.

Vi har testat funktionen via mobilnät och då med seriebildstagningen i Ios 7. Mycket riktigt hamnar bilderna uppladdade efter bara nån minut. Bilderna som laddas upp på det här sättet blir privata i ditt Flickr-konto, så vill du att de ska vara synliga för andra får du sedan gå in manuellt och ändra det bild för bild. Något anpassat sätt att göra det här snabbare och smidigare verkar inte finnas ännu.

Utöver Ios har Flickr även appar för Windows Phone och Android, men där saknas än så länge funktionen med autouppladdning. Här finns Flickrs nya Iphone-app att ladda ner.