https://www.mobil.se/nyheter/fulladdad-telefon-pa-35-minuter-med-oppos-nya-laddningsstandard
566025
Nyheter
Imponerande prestanda

Fulladdad telefon på 35 minuter med Oppos nya laddningsstandard

Kinesiska Oppo har nu släppt den första telefon som levereras med den nya laddningsstandarden Super VOOC, och hastigheten är minst sagt imponerande.

Det börjar bli allt vanligare att smartphone-tillverkare erbjuder någon form av snabbladdning av sina enheter, antingen som standardlösning eller som ett tillval. Och en av de mest imponerande lösningarna på området är Dash Charge-systemet som Oneplus erbjuder. Det handlar om en proprietär lösning som kräver specifika laddare och kablar. Den lösningen används även av systerföretaget Oppo, som kallar den för VOOC (Voltage Open Loop Multi-stepp Constant-Current Charging). Och nu har Oppo lanserat en vidareutveckling av VOOC som man kallar för Super VOOC. 

Lamborghini-lur först ut

Och nu går det verkligen undan. Den första enhet som Oppo släpper med Super VOOC-laddare är specialversionen Automobili Lamorghini Edition-varianten av telefonen Opp Find X. Telefonen har ett hyfsat rejält batteri på 3 400 mAh, men går med Super VOOC från 0 till fulladdad på bara 35 minuter. Enligt tester som The Verge har genomfört så nådde telefonen 34 procents laddning efter tio minuter, 50 procent efter 15 minuter och 92 procent efter en halvtimme. Prestandan kan till exempel jämföras med snabbladdaren för Iphone X, som når 50 procents kapacitet efter 30 minuter. Och det är ändå en laddare som de flesta upplever som oerhört snabb. Eftersom Oppos närvaro på blågul mark är minimal, så står nu vårt hopp till att Oneplus – som inte sällan använder samma komponenter som Oppo till sina telefoner – kommer att haka på och erbjuda Super VOOC-laddning.